6 Ekim Salı Okullar Tatil Mi, İstanbul'un Kurtuluşunda Okullar Tatil Olacak mı

,
6 EKİM OKULLAR TATİL Mİ?

6 Ekim Salı günü İstanbul'un kurtuluşu kutlanacaktır. Her yıl 6 Ekim de kutlanan İstanbul'un kurtuluşu bu sene hafta içi yani Salı gününe denk geldi. Bu haber üzerine ise tüm öğrenci ve veliler 6 Ekim Salı günü okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak etmektedir. Her yıl İstanbul'un kurtuluş gününde yani 6 Ekim de Ortaokul ve liseler tatil tatil ediliyordu. Bu sene de İstanbul'un kurtuluşunda okullar tatil mi değil mi sorusu sorulmaya başlandı. 6 Ekim okulların tatil olup olmadığı konusunda yetkililerden net bir açıklama gelmedi .Bu konu ile ilgili tam ve kesin bilgileri öğrenir öğrenmez sizlerle paylaşacağız.

6 EKİM OKULLAR TATİL Mİ
İstanbul'un Kurtuluş gününün bu sene 6 Ekim Salı gününe denk gelmesi dolayısıyla okulların o gün tatil mi değil mi sorusunun cevabı bugün içinde kesinlik kazanacaktır. Sizlere anlık olarak buradan duyuracağız.

OKULLAR TATİL EDİLMEDİ...

İstanbul'un Kurtuluşu
24 Temmuz 1923 tarihinde Lozan Barış Antlaşması'ndan sonra 23 Ağustos 1923’ten itibaren İtilaf kuvvetleri İstanbul'dan ayrılmaya başladı. Son İtilaf birliği ise 4 Ekim 1923 günü Dolmabahçe Sarayı önünde düzenlenen bir törenle Türk bayrağı'nı selamlayarak şehri terk ettiler. 6 Ekim 1923'te ise Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girdi ve işgal resmen sonlandı. İşgal 4 yıl 10 ay 23 gün sürdü. Her yılın 6 Ekim’i böylece İstanbul'un kurtuluş günü olarak belirlendi ve kutlanmaya başlandı. 

yarın okullar tatil mi, 6 ekim okullar tatil mi, 6 ekim neden tatil, 6 ekim istanbulun kurtuluşu, 6 ekim liseler tatil mi, 6 ekim ilkokullar tatil mi, 6 ekim anaokulları tatil mi
6 Ekim Salı Okullar Tatil Mi, İstanbul'un Kurtuluşunda Okullar Tatil Olacak mı Reviewed by PArasetamol on 08:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Canlı Skor © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.